VAG puolat, SR20DET

Tässä ohjeessa on käsitelty VAG 1.8t-puolien asennus SR20DET-moottoriin, automalleihin Nissan (R)PS13, S14, S14a, S15.

SR20DET-puolasarja on täysin bolt-on. Johtosarjan kaikki liittimet käyvät suoraan alkuperäisiin liittimiin, ja asennus on myös helposti peruutettavissa.

Ohjetta on päivitetty keväällä 2019, johtosarja on hiukan muuttunut.


Puolien johtosarja

Vanhojen puolien poistaminen

Irroita koneen päältä puolien päällä oleva muovisuoja. Irroita puolien johtosarja maalenkkeineen, liittimet vain irti joka paikasta. Koneen takana oleva maalenkki on vaikea irroittaa, sen voi katkaistakin jos ei halua säilyttää vanhaa johtosarjaa ehjänä.

Puolat on kiinni yhdellä 10mm pultilla per puola, irroitus käy helposti.

Irroita vanhoista puolista tiivistekumit, ja asettele ne koneen päälle tulppien reikiin.


Vakiopuolat irroitettuna, kumirenkaat paikoillaan

Uusien puolien asennus

Painele uudet puolat ja uusi johtosarja paikoilleen. Puolat kiinnittyvät lujasti tulpan runkoon, muuta kiinnitystä ei ole.


Uudet puolat ja johtosarja paikoillaan

Uudessa puolien johtosarjassa on valmiiksi 6-pinninen harmaa liitin. Se kytketään samaan liittimeen mistä alkuperäinenkin johtosarja irroitettiin.

Uudessa johtosarjassa on maajohto, jonka päässä on haaroittava abikoliitin. Se tulee auton tulipellissä olevan maadoitusjohdon väliin, niin että alkuperäinenkin maajohto jää vielä toimintaan.


Puolien johtosarjan maadoitus

Johtosarjassa on toinenkin maajohto, jossa on silmukkaliitin. Se tulee imusarjan takaosassa olevaan maadoituspisteeseen, jompaan kumpaan. Alla olevassa kuvassa maadoitoispisteet keskellä kuvaa.


Imusarjan maadoituspisteet

PTU:n ohitus

VAG-puolissa on tehotransistorit integroituna puoliin, joten vanhojen puolien tehotransistoripaketti (PTU) poistetaan käytöstä. PTU löytyy iskaritolpasta turboahtimen puolelta. S15:ssa ei ole PTU:ta, joten tämän osion voi ohittaa.


PTU

PTU:sta otetaan liittimet irti, ja PTU korvataan johtosarjan mukana tulevalla ohitusjohdolla.


PTU:n ohitusjohto

PTU:n voi halutessaan poistaa kokonaan iskaritolpasta.

Valmista tuli!

Nyt asennus pitäisi olla valmis. Puolien lämpenemisen vuoksi koneen päällä ollut muovisuoja kannattaa mieluiten jättää pois. Jos välttämättä haluat, suojan voi toki laittaa, se mahtuu hyvin paikoilleen.