VAG puolat, Skyline R32-R34

Tässä ohjeessa on käsitelty VAG FSI-puolien asennus Skyline R32-R34 malleihin, (GTSt ja GT-R).

Puolasarja on täysin "bolt-on", johdot käyvät suoraan alkuperäisiin liittimiin ja asennus on siten helposti myös peruutettavissa.

Tämän uudistuneen bolt-on -puolasarjan asennuksesta on toistaiseksi valitettavasti vähän nihkeästi kuvia, mutta asennus on kyllä hyvin suoraviivainen.

Puolasarjoissa on pieniä eroja eri Skyline-malleissa, mutta koska erot ovat lähinnä liittimissä, käsitellään kaikki tässä samassa ohjeessa.


Puolasarja (kuvassa R32)

Vanhojen puolien poistaminen ja uusien asennus

Irroita koneen päältä puolien päällä oleva suoja. Irroita puolien johtosarja maalenkkeineen, saat kannen pois kokonaan. GTSt-mallissa joudut ehkä irroittamaan ahtoputken että saat tilaa touhuta.

Itse puolat kannattaa irrottaa pakettina, puolien teline on vain parilla M8 pultilla kiinni (12mm kanta). Puolat lähtevät kahdessa palassa irti, 3 puolaa per teline. Telinettä ei tarvitse uusilla puolilla.

Painele uudet puolat ja uusi johtosarja paikoilleen. Puolat kiinnittyvät lujasti tulpan runkoon, muuta kiinnitystä ei ole.

Uudessa johtosarjassa on 2 maalenkkiä, nämä pitää muistaa kiinnittää ruuvin alle runkoon. Huomaa että venakoppa ei ole maadoitettu; maalenkit kannattaa laittaa M8 reikiin joissa alkuperäisten puolien kannatinraudat olivat, tai vaihtoehtoisesti venttiilikopan kiinnitysruuvien alle. Alla olevassa kuvassa on kumpikin paikka esitetty.


Maalenkkien mahdollisia asennuspaikkoja

Valmista tuli!

Lopuksi laitetaan liittimet kiinni, taiteillaan johdot kauniisti, ja tarvittaessa laitetaan puolien suojakansi paikalleen.

Ilman kantta puolat pääsevät kyllä jäähtymään paremmin ja saattavat kestää pidempään.Kansi paikoillaan, johdot alla piilossa.