VAG puolat, 200sx s13 CA18DET

Tässä ohjeessa on käsitelty VAG FSI-puolien asennus Nissan 200sx s13 -malliin, CA18DET moottoriin.

CA18DET-puolasarja on täysin "bolt-on", käy suoraan alkuperäisiin liittimiin.

Johtosarja on muuttunut hiukan kesällä 2019, tämä ohje on uudenmalliseen sarjaan.


Puolasarja

Vanhojen puolien poistaminen

Irroita koneen päältä puolien päällä oleva muovisuoja. Irroita puolien johtosarja maalenkkeineen, liittimet vain irti joka paikasta.

Itse puolat kannattaa irrottaa pakettina. Riittää että joka puolasta irroittaa kaksi liittimen puoleista ruuvia, toiset kaksi ruuvia saavat olla paikoillaan! Irroitus käy helpoiten 8mm räikällä, vaikka ruuvissa myös ristipää-kanta onkin.


Vakiopuolat ja johtosarja irroitettuna

Uusien puolien asennus

Painele uudet puolat ja uusi johtosarja paikoilleen. Puolat kiinnittyvät lujasti tulpan runkoon, muuta kiinnitystä ei ole.


Uudet puolat paikoillaan, johtosarja vielä irti

Johtosarjan kytkeminen

Uudessa puolien johtosarjassa oleva harmaa liitin tulee samaan liittimeen mistä alkuperäinenkin johtosarja irroitettiin.

Uudessa johtosarjassa on kaksi maalenkkiä. Lähempänä puolia oleva lenkki tulee moottorin kanteen, esimerkiksi alkuperäisten puolien kiinnityspisteeseen.

Toinen maalenkki on lähempänä harmaata liitintä, se tulee imusarjan kyljessä olevaan maapisteeseen. Näkyy yllä olevassa kuvassa juuri poikkituen yläpuolella.

PTU:n ohitus

VAG-puolissa on tehotransistorit integroituna puoliin, joten vanhojen puolien tehotransistoripaketti (PTU) poistetaan käytöstä. PTU löytyy iskaritolpasta turboahtimen puolelta.


Toinen liitin jo irroitettuna PTU:lta

PTU:sta otetaan molemmat liittimet irti, ja puolasarjan mukana tullut ohitusjohto kytketään liittimien väliin.


Ohitusjohto

Valmista tuli!

Nyt asennus pitäisi olla valmis. Puolien lämpenemisen vuoksi koneen päällä ollut muovisuoja kannattaa mieluiten jättää pois. Jos välttämättä haluat, suojan voi laittaa, mutta se vaatii noin 10mm korokkeet ruuvien alle että mahtuu paikalleen.

Alla olevassa kuvassa näkyy muovisuoja joka on vaan asetettu puolien päälle, ei ruuveja kiinni.


Huonosti mahtuva muovisuoja